Directori de la Música a Catalunya home page 

Xavier Coll, guitarra/tiorba 

Nascut a Barcelona, cursà els estudis de guitarra amb en Josep Mª Olmos, obtenint el títol al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Posteriorment va assistir a nombroses Master Class amb José Tomás, David Russell, Manuel Barrueco i Leo Brouwer. Ha realitzat també estudis d´instruments històrics (tiorba, viola de mà, guitarra barroca, etc), baix continu i música antiga amb Rolf Lislevand, Hopkinson Smith i Jordi Savall.

Ha estat guardonat en diversos concursos (Primer Premi en el IV Concurso de Interpretación ONCE 89, Segon Premi i Premi Especial del Jurat en el XXVIII Concurs Internacional MARIA CANALS de Barcelona, Premi Especial a la millor interpretació de música espanyola en el X Premio Internacional de Guitarra S.A.R. LA INFANTA CRISTINA de la Fundación Guerrero, etc.).

Ha ofert concerts per tota Espanya, França, Anglaterra, Suïssa, Rússia, Txèquia, Romania, els Estats Units, Centreamèrica, l´Amèrica del Sud i Egipte, tant com a solista com formant parts de grups de cambra -Grup Instrumental Barcelona 216- i especialment amb la flautista Montserrat Gascón amb qui ha enregistrat fins el moment quatre discs compactes.

Des de l´any 1979 és professor de guitarra a l´ESCOLA LUTHIER de Barcelona.


Contact: musics@webcom.com